Emmen is weer een stukje groener. Kinderen planten bomen aan de Veldlaan in Angelslo

Onder leiding van wethouder René van der Weide plantten de kinderen 37 bomen aan de Veldlaan.

Onder leiding van wethouder René van der Weide plantten de kinderen 37 bomen aan de Veldlaan. Foto: Harrie Krikken

Emmen is sinds woensdag weer een stukje groener. Leerlingen uit groep 8 van OBS Angelslo en de kinderraad van Angelslo hebben samen met wethouder René van der Weide 37 bomen geplant aan de Veldlaan.
Lees meer over
Emmer Courant

Aanleiding was de Boomfeestdag, waarbij samen met kinderen aandacht wordt besteed aan de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat. Net als stichting Nationale Boomfeestdag wil de gemeente Emmen graag dat ieder kind als het op de basisschool zit, ten minste één eigen boom plant. Daarom organiseert het sinds 2019 ieder jaar haar eigen Boomfeestdag.

Bomen houden water vast

Zo leert elk kind hoe belangrijk bomen zijn voor hun omgeving, stelt de gemeente. ,,Want bomen houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.”

Wethouder René van der Weide doet graag mee aan de Boomfeestdag: ,,Bomen zijn belangrijk omdat ze een straat of wijk mooier maken. Bovendien zorgen ze voor de broodnodige schaduw op warme dagen. Het leuke aan een dag als vandaag is dat de bomen die deze kinderen zelf planten, door de tijd heen met hen meegroeit.”

Meedenken

Het planten van de bomen was de eerste officiële handeling van de Kinderraad Angelslo, de eerste in de gemeente Emmen. De kinderen in deze raad mogen meedenken en beslissen over de inrichting van hun buurt en de gemeente. In Emmen komen in totaal twintig kinderraden.