Emmen.Toen (339): 'Deze spoorwegovergang, waar heel veel is gebeurd, bestaat niet meer'

De nieuwe opgave. Waar was dit verdwenen stukje Emmen?

De nieuwe opgave. Waar was dit verdwenen stukje Emmen? Foto: Geert Meertens

Een pittige opgave in de krant van vorige week waar, vooral via Facebook, veel op werd gereageerd. De Van Schaikweg werd genoemd, net als de Hoenderkamp en de Zuidbargerstraat. Guido Kok zag direct dat het om de voormalige overgang in de Nieuw-Amsterdamsestraat ging.
Lees meer over
Emmer Courant

,,Links op de achtergrond staat een rij populieren langs de Rietlandenstraat. Rechts van het spoor, op de achtergrond met de bomen, is de boerderij van Evers nog te zien”, schrijft Kok. Ook Dave Keyner en Lenie Weinans herkenden de foto.

Gerrit Bos kwam met een uitgebreide reactie. ,,Dit is de spoorwegovergang in de Nieuw-Amsterdamsestraat. Er waren al automatische halve overwegbomen. De fotograaf was er dus na september 1983. Deze spoorwegovergang, waar heel veel is gebeurd, bestaat niet meer. De Nieuw-Amsterdamsestraat gaat sinds 2011 met een tunnel onder het spoor door. Boven bevindt zich het treinstation Emmen Zuid. In 2022 is hier het spoor 600 meter verdubbeld om een kortere reistijd van en naar Emmen te creëren.”

Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties! Deze week weer een foto uit de collectie van Geert Meertens. De plek op de foto is extreem veranderd sinds Geert er met zijn camera stond. We horen graag jullie herinneringen aan dit stukje Emmen. Die kunnen gemaild worden naar: mail@persbureaumartinlaning.nl . Bellen kan ook op 06-51199666. Natuurlijk is een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina ook mogelijk.