Facet opent een servicepunt in de Sint Gerardusschool in Barger-Oosterveld. Bibliotheek en de basisschool willen het lezen bevorderen

Directeur Nicole Stiekema van Facet en directeur Bas Dijksma van de Sint Gerardusschool hebben de overeenkomst voor het nieuwe servicepunt gesloten. Foto: Facet

Facet opent begin volgend jaar een servicepunt in de Sint Gerardusschool in Barger-Oosterveld. Hiermee willen de Emmer bibliotheek en de basisschool het lezen bevorderen.
Lees meer over
Emmer Courant

Het servicepunt beschikt over een collectie voor kinderen en volwassenen. Het is dus niet alleen bedoeld voor de leerlingen, ook inwoners van Barger-Oosterveld zijn welkom.

Aandacht voor leesplezier

Er wordt in het servicepunt gewerkt met de methode Bibliotheek op school . Dit is een landelijke aanpak om kinderen en jongeren te stimuleren om meer te lezen. Met deze aanpak slaan de Sint Gerardusschool en Facet de handen ineen en komt er dagelijkse aandacht voor leesmotivatie en leesplezier op school en thuis. Facet helpt de school om deze doelen te bereiken.

Het servicepunt is geopend voor alle inwoners van Barger-Oosterveld. Het servicepunt is geopend onder schooltijd - maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur. Daarnaast zijn belangstellenden op maandag en donderdag van 15.00 tot 16.30 uur welkom. In schoolvakanties is het servicepunt gesloten.