Germanicus uit Coevorden daalt af naar de tweede klasse. Zwartemeerse Boys en SVBC plaatsen zich voor de nacompetitie

Voetbal.

Voetbal. Foto: Pixabay

Voor Germanicus is het doek in de eerste klasse E definitief gevallen. De ploeg van Jan Wielink verloor zondagmiddag het uitduel tegen Dalfsen met 2-1.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

Kain Hoogeveen gaf de Coevordenaren met de openingstreffer voor rust nog een sprankje hoop, maar in de tweede helft konden de geel-zwarten de voorsprong niet vasthouden. Door de nederlaag is degradatie met nog een speelronde voor de boeg onafwendbaar.

Dalen eindigt als tweede

Dalen is er dankzij een miraculeus competitieslot toch nog in geslaagd om in de eindrangschikking als tweede te eindigen. De ploeg van Michel Kerkdijk heeft zich daardoor geplaatst voor de nacompetitie voor play-offs naar de eerste klasse.

Dalen leek vorig weekend de kansen op promotie te hebben verspeeld. De Dalenaren hadden zondag op ’t Grootveld een zege nodig op kampioen LSC 1890 en concurrent Emmeloord moest bovendien punten verspelen tegen Oldeholtpade. Als een wonder kwam dat goed. Dankzij een rake kopbal van Sem Jansen uit een hoekschop in de dertiende minuut won Dalen met 1-0 van de ploeg uit Sneek.

WKE ’16 heeft alles nog in eigen hand

WKE ’16 heeft door de benauwde 2-1 zege op Annen alles nog in eigen hand. Brian Haak werd de man van de wedstrijd. Haak startte bij afwezigheid van Wim Kok als doelman, maar werd in de tweede helft in de aanval geposteerd. Door zijn goal in de slotfase blijft de ploeg van Albert Koops de titelfavoriet.

Naaste belager Valthermond won de streekderby in en tegen Musselkanaal met 0-2 en dus blijft het gaatje één punt. Pinkstermaandag valt de beslissing.

Raptim en Schoonebeek spelen zich veilig

In de derde klasse D versloeg Raptim in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie Weerdinge met 3-1. De ploeg van Bert Doldersum moest winnen, wilde het zeker zijn van nog een jaar derde klasse. Door het verlies zal Weerdinge via de nacompetitie klassenbehoud veilig moeten stellen.

Schoonebeek, dat nog naar beneden moest kijken, speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg won de streekderby tegen SVV ’04 met 0-1. SVV ’04 speelt nog nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

DSC ‘65 en DVC ‘59 spelen nacompetitie

Een klasse lager won Zwartemeerse Boys nipt met 1-0 van Eext en dat was voldoende om een ticket voor de play-offs om promotie naar de derde klasse te bemachtigen. DSC ’65 en DVC ’59 zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om degradatie naar de vijfde klasse af te wenden. DVC’59 verloor in Nieuw-Dordrecht met 1-7 van Smilde ’94 en DSC ’65 won in Steenwijksmoer de gemeentelijke derby tegen Protos met 1-3.

SVBC treft Kloosterburen in de eerste ronde

In de vijfde klasse D verzekerde SVBC zich door de 3-1 zege op Sp. Roswinkel van deelname aan de play-offs. SVBC speelt op zondag 4 juni in de eerste ronde tegen Kloosterburen. Bij winst plaatst de ploeg uit Barger-Compascuum voor de finale.