Handbalcompetitie is dit weekend toe aan de negentiende speelronde. HVZ/Vivendi en HVE 2000 spelen de degradatiekraker

Handbal.

Handbal. Foto: Pixabay

Komend weekend wordt in de handbalcompetitie de 19e speelronde afgewerkt. Zaterdag staat de degradatiekraker tussen HVZ/Vivendi en HVE 2000 op het programma.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

In de tweede divisie spelen de dames van SVBO zondag vanaf 13.30 uur in sporthal Meerdijk de thuiswedstrijd tegen Quintus. De ploeg uit Barger-Oosterveld, dat afgelopen weekend in Deurningen met 24-30 te sterk was voor DSVD D2, staat op de negende plaats met dertien punten uit achttien duels. Quintus staat zesde.

DOS treft Aalsmeer

DOS uit Emmer-Compascuum speelt zondagmiddag om 17.20 uur in Noord-Holland het uitduel tegen rode lantaarndrager Aalsmeer. DOS verloor vorig weekend in sporthal De Klabbe verrassend van het laaggeplaatste OBW: 24-25. DOS staat achtste met vijftien punten uit achttien duels.

De handbaldames van E&O DS 2 zijn aan een prima seizoen bezig De Emmenaren bezetten met 24 punten uit achttien duels de vierde plaats. Zondag staat het uitduel tegen Olympia uit Hengelo op het programma. Vorig weekend won E&O DS2 met 27-20 van KSV.

Verschil is twee punten

In de hoofdklasse A staat zaterdagavond de onvervalste degradatiekraker tussen HVZ/Vivendi en HVE 2000 uit Erica op het programma. Beide ploegen gingen in de achttiende speelronde met behoorlijke cijfers onderuit.

HVZ/Vivendi verloor het uitduel tegen HV Zwolle met 37-22 en HVE 2000 kon het in eigen huis tegen SDOL niet bolwerken: 19-29. Het verschil tussen beide laagvliegers is slechts twee punten. Het duel in sporthal De Goorn in Oosterhesselen begint om 20.45 uur.

Actief speelt tegen subtopper Dalfsen

Actief wacht zaterdagavond in sporthal De Zon in Klazienaveen een zware kluif tegen subtopper Dalfsen. De ploeg van Sandra Louissen tankte vorige week vertrouwen door de 20-22 zege tegen middenmoter Langeveen. Actief bezet de zevende plaats met zeventien punten uit achttien duels.