Samen met

Handbalheren HVC verslaan Achilles. Ploeg uit Barger-Compascuum komt op gelijke hoogte met koploper

HVC heeft de zegereeks van Achilles doorbroken. De handballers uit Barger-Compascuum wonnen de topper met 27-17. Foto: Marchel Frome

De handballers van HVC uit Barger-Compascuum hebben in de tweede divisie koploper Achilles op zijn eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd. De ploeg van trainer Annelies Smeets overrompelde de gasten uit Apeldoorn, die met een fikse 27-17 nederlaag naar huis werden gestuurd.
Lees meer over
Emmer Courant

Door de winst komt HVC in punten op gelijke hoogte met Achilles: 7-12.

Tot aan de confrontatie tussen beide ploegen in sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum had Achilles zes keer achter elkaar gewonnen. Deze zege werd zaterdagavond voor volle tribunes overtuigend doorbroken: Tot 5-5 ging het duel gelijkop waarna HVC, dat een goede trainingsweek achter de rug had, de toon zette.

Gesteund door een fanatiek thuispubliek sloegen de oranjezwarten een gaatje: 11-7. In balbezit was de overtuigende linkeropbouwer Jim Macro op schot. Bij rust was de stand 14-10.

In het eerste kwartier van de tweede helft zette de thuisploeg de goede lijn door. De dekking van HVC hield zich aan de afspraken waardoor doelman Yannick Meijeringh slechts een paar keer gepasseerd werd. Roy Soppe maakte aan de overkant gebruik van de ruimte en vermaakte het publiek met snelle bewegingen. Zo liep het verschil met de lijstaanvoerder aan het eind van de wedstrijd op naar liefst tien goals.

HVC speelt opnieuw thuis

Komende zondag speelt het eerste herenteam opnieuw thuis in de tweede divisie. Dan komt UGHV uit Ulft op bezoek.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu