Het 'lenen' van spullen, zoals de jaknikker in Schoonebeek, is geen geintje, maar gewoon diefstal | Stelling van de week

De Doezumer Oudejaarsploeg heeft een miniatuur van een jaknikker uit Schoonebeek ‘gestolen’. De ploeg wil hiermee zelf olie bij het dorp omhooghalen om de olieprijs te drukken.

De Doezumer Oudejaarsploeg heeft een miniatuur van een jaknikker uit Schoonebeek ‘gestolen’. De ploeg wil hiermee zelf olie bij het dorp omhooghalen om de olieprijs te drukken. Foto: Jilmer Postma.

Geert Meerlo (49) uit Schoonebeek keek vreemd op toen hij op donderdag 8 december in zijn voortuin keek. De miniatuur jaknikker die hij zelf had gemaakt en een dag eerder voor zijn woning in de tuin had gezet, was verdwenen.
Lees meer over
Emmer Courant

De dieven sloegen in de nachtelijke uren toe, zonder dat Meerlo of andere bewoners van de Hankenhofweg er iets van merkten. En de jaknikker was toch bepaald geen voorwerp dat je zomaar even meenam. ,,Gemaakt van staal, gewicht toch zeker een paar honderd kilo’’, zei de Schoonebeker.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's