Hoe groeien de paprika’s en asperges? Acht glastuinbouwbedrijven rond Klazienaveen zetten hun deuren open

Acht glastuinbouwbedrijven zetten de deuren open voor het publiek.

Acht glastuinbouwbedrijven zetten de deuren open voor het publiek. Eigen foto

Zien hoe de paprika’s en sierasperges groeien of genieten van de verschillende bloeiende bloemen en planten? Dat kan tijdens Kom in de Kas, dat in het weekend van 1 en 2 april op de agenda staat. Acht glastuinbouwbedrijven rond Klazienaveen zetten dan de deuren open voor het publiek.
Lees meer over
Emmer Courant

Het thema is deze keer Groene Liefde! ,,Groene liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas”, aldus de organisatie.

Tijdens Kom in de Kas krijgen belangstellenden de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kwekers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Insectenhotel knutselen

Er is een speciale schuur met dit jaar als thema ‘kom kiek’n en pruven’ voor kinderen. Hier kunnen kinderen op zoek naar lekkere schatten, ontdekken wat de zeven smaken zijn en dit proeven. Ze kunnen hun eigen insectenhotel knutselen, mogen ze een zaadje planten en meedenken over de toekomst van de tuinbouw.

Het landelijke evenement Kom in de Kas staat voor de 45e keer op het programma. Belangstellenden zijn op zaterdag welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Zondag zijn de kassen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: www.komindekas.nl