Kinderen komen met ideeën om hun dorp of wijk beter te maken. Kinderburgemeester Javion Hasewinkel legt zijn belofte af

De Emmer kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel met zijn ambtsketen en een deel van zijn klasgenoten. Naast hem Floris Romp (links) en Mees Ninaber van Eijben, die ook solliciteerden naar de splinternieuwe functie.

De Emmer kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel met zijn ambtsketen en een deel van zijn klasgenoten. Naast hem Floris Romp (links) en Mees Ninaber van Eijben, die ook solliciteerden naar de splinternieuwe functie. Foto: Boudewijn Benting

Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Emmen gaan van start met kinderraden in dorpen en wijken. In januari en februari worden de eerste vijf lokale kinderraden geïnstalleerd in Angelslo, Zwartemeer, Emmermeer, Bargeres en Nieuw-Amsterdam/Veenoord/Zandpol.
Lees meer over
Emmer Courant

De kinderen gaan aan de slag met hun ideeën om hun wijk of dorp beter en leuker te maken voor kinderen. Er komen uiteindelijk twintig van deze lokale kinderraden. Van elke raad wordt één leerling afgevaardigd in de kindergemeenteraad voor de hele gemeente Emmen. Die raad, die bestaat uit twintig kinderen uit de groepen 7 en 8, wordt na de zomervakantie in het nieuwe schooljaar geïnstalleerd.

Kinderburgemeester gaat aan de slag

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's