Laatbloeier Henk Hogenbirk (52) uit Zwartemeer heeft de smaak als trainer te pakken. 'In de toekomst zou ik het wel eens op een hoger niveau willen proberen'

Henk Hogenbirk heeft het bij SVBC prima naar zijn zin en blijft de zondagvijfdeklasser uit Barger-Compascuum ook komend seizoen trouw. Rechts op de foto staat voorzitter Harry Bijl.

Henk Hogenbirk heeft het bij SVBC prima naar zijn zin en blijft de zondagvijfdeklasser uit Barger-Compascuum ook komend seizoen trouw. Rechts op de foto staat voorzitter Harry Bijl. Eigen foto

Als trainer is Henk Hogenbirk een laatbloeier. Pas sinds dit seizoen kwam hij voor het voetlicht, maar het trainerschap smaakt voor de 52-jarige inwoner van Zwartemeer naar meer. ,,Als je doet wat je leuk vindt, dan geeft dat veel energie.”
Lees meer over
Emmer Courant

Na het trainerschap bij reserveteams uit de regio, staat Hogenbirk dit seizoen bij zondagvijfdeklasser SVBC voor het eerst op eigen benen. ,,Ik moest die stap nu zetten”, vindt hij. „Ik ben 52 jaar en eigenlijk had ik direct na mijn actieve voetballoopbaan moeten instappen, maar daar koop je nu niks meer voor. Ik heb nog voldoende tijd om de schade in te halen”, lacht Hogenbirk, die als voetballer een verleden heeft bij Zwartemeerse Boys, de jeugd van FC Groningen en WKE.

Jonge selectie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's