Samen met

Stichting Leergeld Emmen verrast 940 kinderen met een leuk sinterklaascadeau

De schatkamer van de sint in Emmen. Deze cadeaus worden volgende week bij de kinderen bezorgd. Eigen foto

Sinterklaas bezorgt volgende week bij 940 kinderen in Emmen via Stichting Leergeld een pakje. Deze jaarlijkse traditie is ook nu weer met veel enthousiasme opgepakt door de tien serviceclubs die Emmen rijk is. Ook het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft hiervoor een duit in het zakje gedaan.
Lees meer over
Emmer Courant

Coördinator Petra Helmus van stichting Leergeld Emmen zegt dat de actie op rolletjes loopt. Zij wijst erop dat er elk jaar meer geschenken nodig zijn, de doelgroep groeit. ,,Het gaat hierbij om kinderen van 0 tot 12 jaar die in de gemeente Emmen opgroeien in huishoudens die leven onder de 120 procent van de bijstandsnorm.”

Schatkamer wordt geleegd

De volle schatkamer van de sint in Emmen wordt de komende dagen geleegd door vrijwilligers van Leergeld en de serviceclubs. ,,Bij het kopen van surprises letten wij erop dat het bij een jongen of meisje past”, vertelt bestuurslid Ton Selten van stichting Leergeld.

,,Uiteraard wordt ook naar de leeftijd gekeken. Zo gaat bijvoorbeeld een Barbiepop niet naar een jongen. De kinderen, die een cadeautje ontvangen, zitten in ons bestand. Hun ouders of verzorgers hebben zich bij ons aangemeld. Ze zijn dus al in beeld.”

Selten weet dat de sinterklaascadeaus jaarlijks door de ontvangende ouders en verzorgers elk jaar met veel plezier wordt ontvangen. ,,De geschenken komen dus echt goed terecht!”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu