Samen met

SVBO, DZOH en Twedo plaatsen zich voor de derde bekerronde. Titan kan niet stunten tegen Sc Genemuiden

Voetbal. Foto: Pixabay

SVBO, DZOH en Twedo hebben zich geplaatst voor de derde ronde van het noordelijk districtsbekertoernooi. Titan kon niet voor een stunt zorgen en verloor bij Sc Genemuiden met 6-1.
Lees meer over
Emmer Courant
Coevorder Courant

SVBO heeft zich woensdagavond op eenvoudige wijze bij de laatste 32 van het bekertoernooi geschaard. In eigen huis won de nummer zeven van de eerste klasse E met 6-1 van Fit Boys uit Beilen. Voor SVBO scoorden Maurice Kampman (2x), Niels Wessels, Dylan Wessels, Henk Teuben en Robin Gerlach.

Voor Weerdinge zit het bekertoernooi erop. De ploeg van Geert Katoen wist dat het vooraf niet geheel kansloos was tegen SC Genemuiden 2, maar moest op het sportpark van Valthermond toch het onderspit delven. De derdeklasser verloor met 1-5. Voor Weerdinge scoorde Nick Kroeze.

DZOH neemt revanche

DZOH had door de thuisnederlaag (0-3) van drie weken geleden nog een rekening te vereffenen met competitiegenoot Noordscheschut. De ploeg van Marc van Meel greep dinsdagavond in de bekerwedstrijd de uitgelezen mogelijkheid met beide handen aan om de Schutters met gelijke munt terug te betalen: 2-4.

De Emmenaren boekten een verdiende zege. Noordscheschut kwam via Ton Kamping nog wel op voorsprong, maar door goals van Max Heijnen, Bjorn Jansen en Daniel Sanafikhah kwam DZOH op 1-3. Nick Koster bracht vlak voor het rustsignaal van arbiter Buitenhuis de marge terug tot 2-3. In de tweede helft ging het lange tijd gelijkop, maar Bjorn Jansen maakte in de slotfase met zijn tweede treffer van de avond aan alle onzekerheid een eind: 2-4.

Twedo verslaat Drenthina

Twedo won op eigen terrein verdiend met 1-0 van Drenthina. De ploeg van trainer Jannes de Lange was in deze fysieke wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg ook de beste kansen.

Rick Vos werd vlak voor rust matchwinnaar. In de tweede helft waren de bezoekers niet bij machte om de ban te breken. Daarmee kwam voor Drenthina, koploper in de tweede klasse L, een eind aan het bekeravontuur. In de eerste ronde schakelde Twedo ook al Valthermond uit, huidig koploper in de zondag tweede klasse K.

Titan verliest met ruime cijfers

Titan heeft dinsdagavond niet voor een stunt gezorgd in de bekerconfrontatie tegen vierdedivisionist Sc Genemuiden. De equipe uit Nieuw-Weerdinge bracht de thuisploeg niet noemenswaardig in de problemen en verloor na een 3-1 ruststand met 6-1.

Sc Genemuiden opende de score, maar Harmjan Moesker zette Titan na twintig minuten weer op gelijke hoogte. Een verrassing leek in de maak, maar de nummer drie van de vierde divisie B stelde nog voor rust orde op zaken: 3-1. In de tweede helft hield Titan knap stand, maar in de slotfase liep de score toch nog op en zegevierde Genemuiden met een ruime marge: 6-1.

Bekerprogramma

Donderdag 24 november

20.00 uur: Alcides-Emmen

20.00 uur: Steenwijkerwold-SVV ’04

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Emmer Courant

Nieuws

menu