Wethouder Schrik huldigt sportkampioenen Ellis de Boer en Floor Maats. 'We zijn blij met zoveel sporttalent in onze gemeente'

Judoka Floor Maats werd in het zonnetje gezet. Foto: Bennie Wolbers

De Emmer sportwethouder Pascal Schrik heeft in het gemeentehuis twee Nederlandse kampioenen gehuldigd. Het gaat om rolstoeldanseres Ellis de Boer uit Nieuw-Amsterdam en judoka Floor Maats uit Emmen.
Lees meer over
Emmer Courant

Ellis de Boer (49) werd op 1 oktober samen met haar danspartner eerste bij de Nederlandse kampioenschappen in de categorie senioren duo standaard.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar haalden De Boer en haar danspartner het kampioenschap binnen. Vorig jaar sleepten zij de titel zelfs op twee NK-onderdelen in de wacht.

Ongeveer 150 paren dansen op wedstrijdniveau. Het rolstoeldansen is erkend door het Internationaal Paralympisch Comité.

Internationale wedstrijden

De 18-jarige judoka Floor Maats veroverde haar Nederlandse titel in februari van dit jaar. Zij kwam uit in de klasse tot 52 kilogram in de leeftijdsklasse tot 21 jaar. In deze klasse streden dertien vrouwen om de titel. Eerder veroverde ze een zilveren en een bronzen medaille op het NK. Floor doet het niet alleen goed in Nederlands verband, ze gooit ook hoge ogen in internationale wedstrijden.

Veel training en discipline

Wethouder Pascal Schrik: ,,Wat een prachtige sportprestaties hebben Ellis en Floor geleverd. We zijn blij met zoveel sporttalent in onze gemeente. Het vergt veel training en discipline om Nederlands kampioen te worden en op internationaal niveau prijzen te winnen.”