Wildlands Foto van de Week - 47

Deze humboldtpinguïn heeft aan aandacht geen gebrek in Wildlands. Foto: Luuk Kerstens

De Wildlands (bezoekers)foto van de Week is deze keer gemaakt door Luuk Kerstens uit Emmen. Hij fotografeerde een pinguïn onder water in het dierenpark en legde meteen vast hoe een andere bezoeker het dier met een smartphone vastlegt. Erg mooi gezien en gemaakt.
Lees meer over
Emmer Courant

De kleuren van deze foto zijn wellicht ietwat bewerkt, want ze zijn zó helder. Maar daardoor komt de humboldtpinguïn wel prachtig uit de verf. Het zwart en wit van het dier steekt mooi af tegen het helderblauwe water. En met een streepje zonlicht gevangen op de staart en de luchtbellen onder water, is dit op zich al een bijzonder mooie plaat. Maar juist de toevoeging van de andere bezoeker, die het dier ook probeert vast te leggen, maakt dat deze foto nog een extra dimensie krijgt. De jury was dan ook direct onder de indruk.

In Wildlands zijn de pinguïns ook onder water te bekijken. Het lichaam van een pinguïn is helemaal aangepast aan het leven in het water: een gestroomlijnd figuur, vleugels die als flippers fungeren en met een speciale tuimeltechniek om zich nog sneller onder water te kunnen verplaatsen.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl.