De provincie moet – met het oog op de veiligheid - voortmaken met het terugbrengen van de maximum snelheid op de Hoofdweg in Veenhuizen | Stelling van de Week

De snelheid op de Hoofdweg is aanwonenden al jaren een doorn in het oog, maar met de Unescostatus neemt ook de drukte op de weg toe. Daarom kwamen buurvrouwen Wilma de Vries, Hilly Luiting en Francine Pannebakker vorig jaar in actie.

De snelheid op de Hoofdweg is aanwonenden al jaren een doorn in het oog, maar met de Unescostatus neemt ook de drukte op de weg toe. Daarom kwamen buurvrouwen Wilma de Vries, Hilly Luiting en Francine Pannebakker vorig jaar in actie. Foto: Rens Hooyenga

De Hoofdweg (N919) in Veenhuizen wordt nog steeds als racebaan gebruikt. Officieel mag er 80 kilometer per uur worden gereden. ,,Maar soms komen ze met 120 kilometer per uur voorbij’’, zegt buurtbewoner Pim.
Lees meer over
Roder Journaal

Drie buurtbewoners stapten vorig jaar naar de provincie, de wegbeheerder, met de boodschap de snelheid op sommige wegstukken - met name voor de huizen - terug te brengen naar 60. De provincie zegde toe dat te doen, maar negen maanden later is er nog niets veranderd.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's