Samen met

Slipjacht met paarden en honden rond Mensinge - 'Nee, er wordt niet op echte dieren gejaagd'

Op zaterdagmiddag 12 november staat Mensinge in het teken van de jacht. Traditiegetrouw houdt Jachtvereniging Soestdijk dan haar slipjacht met paarden en vele honden in de omgeving van de havezate. Foto: Picasa

Op zaterdagmiddag 12 november staat Mensinge in het teken van de slipjacht. Traditiegetrouw houdt Jachtvereniging Soestdijk dan haar slipjacht met paarden en vele honden in de omgeving van de havezate.
Lees meer over
Roder Journaal

De paarden komen rond het middaguur aan op het Jaarbeursterrein waar ze worden opgezadeld. Daarna vertrekken de deelnemers in een rustig tempo naar het voorterrein van de havezate. Hier wordt een neutje aangeboden en rond 13.00 uur klinkt de jachthoorn als signaal dat de grote slipjacht van start gaat. Een prachtig kleuren schouwspel: ruiters en amazones in vol ornaat met rood of groene jassen, jachthoornblazers en natuurlijk de honden die vanaf landgoed Mensinge naar de Vistrap achter het Sterrebos gaan. En vervolgens in de omgeving van Altena een parcours rijden achter de honden aan.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Roder Journaal

Nieuws

menu