Actie op de redactie! bij toneelvereniging Rune op de bühne

Op de redactie van een roddelblad in Ruinen. Aangeleverde foto

Toneelvereniging Rune op de Bühne staat weer in de spreekwoordelijke startblokken én steigers. Na een oersaaie en oorverdovende stille coronaperiode mogen de spelers het publiek weer in (hopelijk) grote getalen ontmoeten en begroeten in Buitencentrum De Poort.
Lees meer over
Wolder Courant

Rune op de Bühne (ROB) speelt dit jaar het stuk Actie op de redactie!, een blijspel dat zich afspeelt op de redactie van een roddelblad. Een blad waar de hoofdredactrice de wanhoop nabij is; zonder goede scoop zou het blad zomaar eens uit de schappen kunnen verdwijnen. Gelukkig zijn er diverse extraverte types die voor de nodige nieuwtjes zorgen. Zijn deze nieuwtjes de bron voor een goede scoop of gaat door alle actie de redactie toch langzaam ten onder?

Vele ontwikkelingen volgen zich achter elkaar op, problemen ontstaan uit het niks en de nodige gekkigheid maakt het feest compleet. Bij Rune op de Bühne zijn ze er weer in geslaagd een mooi blijspel te vinden én in te studeren én waarbij zij denken dat het publiek de hele voorstelling rechtop op de stoel blijft zitten.

Winter tegenhanger

De regie is dit jaar wederom in handen van Jennie Klomp met, ergens verstopt achter de coulissen, Anneke Otten als souffleuse. Nieuw dit jaar in de spelersgroep is Jarno van Belkum. Na een succesvolle deelname van Jarno tijdens de uitvoeringen van het openluchtspel tijdens de zomerperiode, is het ROB gelukt Jarno ook vast te leggen voor (kleinere) winter tegenhanger. Met z’n 20 jaren jong treedt Jarno in de voetsporen van zijn moeder, die ook dit jaar weer meedoet, en heeft daarbij zijn visitekaartje al meermaals afgegeven.

‘Actie op de redactie!’ wordt drie keer gespeeld. Voor de avondgangers is er gelegenheid op vrijdagavond 27 januari en zaterdagavond 28 januari, aanvang 20.00 uur. De matineevoorstelling is op zaterdagmiddag 28 januari en begint om 13.30 uur. Als te doen gebruikelijk is er na iedere voorstelling ‘bal na’, dit jaar geheel verzorgd door DJ Nijs. Van kruispolka, valeta, kabouter Plop en hardrock, een ieder kan na afloop van de voorstelling aan de zwier en zwaai.

Kaartjes kosten 10 euro per persoon en zijn voor de avondvoorstellingen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kapsalon Jantine en Kapsalon Manon . Voor de zaterdagmiddag zijn kaarten verkrijgbaar aan de zaal.