Twaalfde boerderijenboek gaat over Pieperij en ’t Hol

Overhandiging van het eerste Boerderijenboek, deel 12 over Pieperij en 't Hol aan Dinie van de Berg. Rechts voorzitter Bert Steenbergen.

Overhandiging van het eerste Boerderijenboek, deel 12 over Pieperij en 't Hol aan Dinie van de Berg. Rechts voorzitter Bert Steenbergen. Aangeleverde foto

Onlangs werd onder een strakblauwe hemel op boerderij Pieperij 7 het 12e deel van de reeks ‘De boerderijen van Zuidwolde’ gepresenteerd. In dit deel beschrijven Jannes Scheper en Henk Bartelds de boerderijen van de buurtschappen Pieperij en ’t Hol.
Lees meer over
Wolder Courant

De oudste boerderij, thans Pieperij 2, dateert van 1810, maar de plek is al sinds de late middeleeuwen bewoond geweest. Vanuit deze boerderij, bewoond door een familie Pieperij, later via vrouwelijke lijn door de familie Veeningen, is in de 19e eeuw een viertal andere boerderijen gesticht. In de eerste helft van de 20e eeuw werden in het veld van Pieperij meerdere ontginningsboerderijtjes gesticht. Door de slechte economische situatie in de jaren dertig was het voor de eerste generatie boeren hier een zwaar bestaan. Thans wordt er alleen op boerderij Pieperij 7 nog geboerd, op landerijen die eigendom zijn van Stichting ‘Het Drentse Landschap’.

Keuterijtje

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's