Samen met

Afgeladen park voor intocht Sinterklaas in Appingedam

De Sint had weer veel aandacht voor de kinderen langs het kronkelpad. Foto: EGBERT EUSER

Het was vrijdagavond al zo’n beetje rond het vriespunt bij de intocht van Sinterklaas in Appingedam. Ondanks de kou zongen de kinderen de Goedheiligman en zijn pieten enthousiast toe in het park achter de Nicolaïkerk.
Lees meer over
Eemsbode

De Pakjesboot 7 1/2 arriveerde een uur nadat de activiteiten rond de muziekkoepel achter de Nicolaïkerk waren begonnen, dus het was met name voor de ouders en opa’en oma’s een kwestie van geduld.

De temperatuur maakte duidelijk dat zo’n avondintocht ook zijn nadelen heeft. Maar de sfeer vergoedde veel. De pieten deden ook flink hun best om de de vele kinderen en hun begeleiders te vermaken.

Sinterklaas wordt na aankomst via het Nieuwediep welkom geheten door Meneer Mark. De Sint nam daarna alle tijd om de langs de slingerende paden rijen dik opgestelde kinderen een handje te geven en hier en daar ook een gesprekje te voeren. Ondertussen werden de verlanglijstjes en tekeningen doorgegeven aan de pieten. Die maakten er ook dit jaar weer één groot feest van rondom de muziekkoepel.

De Sint trok vervolgens met zijn vrolijke gezelschap, onder begeleiding van een muziekkorps door de straten van het centrum van de Fivelstad.

Daar werd eerder op de dag al het Sinterklaashuis geopend.aan de Dijkstraat 26. Kinderen kunnen een geknutseld schoentje langsbrengen bij Press-StartGames aan de Dijkstraat 52. Deze schoentjes worden vervolgens in het Sinterklaashuis afgeleverd waar de kinderen hun schoentje bij de pieten, gevuld en wel, kunnen ophalen tijdens de Damster Pietendag, op zaterdag 26 november, tussen 11:00 en 16:00 uur.

Tijdens de aankomst van de Sint begon ook de Sinterklaas-stempelactie in het winkelcentrum. Bij een volle stempelkaart kan deze bij het Sinterklaashuis worden ingeleverd bij de rode brievenbus, waardoor men kans maakt op prijzenpakketten ter waarde van €600,- die door de ondernemers van Appingedam zijn samengesteld.

In deze rode brievenbus mogen natuurlijk ook mooie tekeningen voor Sinterklaas worden langsgebracht! Grote kans dat Sinterklaas deze in zijn logeerwoning ophangt om het wat gezelliger te maken.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu