Avontuurlijk en leerzaam Gruffalo-verhalenpad op Landgoed Ekenstein in Appingedam

Een bladzijde met aanwijzingen op een ander Gruffalo-pad. Foto: Biblionet

Een bladzijde met aanwijzingen op een ander Gruffalo-pad. Foto: Biblionet

Op Landgoed Ekenstein in Appingedam is het nu mogelijk het Buffalo-verhalenpad te lopen.
Lees meer over
Eemsbode

Het is een avontuurlijke wandeling door het bos, die zelfs in het Gronings mogelijk is. Biblionet Groningen en Staatsbosbeheer hebben langs een uitgezet wandelpad bladzijden geplaatst van het grappige en spannende prentenboek ‘de Gruffalo’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler.

Op die manier kan worden genoten van ook leerzame boswandeling. Tijdens de route krijgen wandelaars antwoord op vragen als: Wat eet een muis? en Hoeveel slangensoorten leven er in Nederland? Aan de route en het boek zijn ook leuke doe-opdrachten verbonden die gericht zijn op de natuur en de zintuigen.

QR-code

Voor liefhebbers van de Groninger taal is er de mogelijkheid om tijdens de wandeling te luisteren naar Marlene Bakker die het boekje in het Gronings voorleest. Er hangt daarvoor een QR-code bij de start van het pad. Scan deze met je smartphone en luister samen naar de Groningse Gruvvalo.

Twee kilometer

Het verhalenpad is een route van 2 kilometer en start bij de parkeerplaats aan de Alberdaweg 70 van landgoed Ekenstein in Appingedam. De bladzijden zullen tot en met 16 mei te vinden zijn langs het pad. Het pad is goed toegankelijk, maar niet geheel verhard.