Stedum Live: weekend kunst en muziek in ateliers en huiskamers

Het werk Pink Eye van Eveline van Duyl is ook te zien. Eigen foto

Het werk Pink Eye van Eveline van Duyl is ook te zien. Eigen foto

De kunstenaarsgroep uit Stedum houdt 3 en 4 juni van 13:00 tot 18:00 uur het evenement ‘Stedum Live’, een Open Atelier Weekend met gasten uit de kunst- en muziekwereld.
Lees meer over
Eemsbode

De atelierroute loopt dwars door het dorp, van de Stationsweg via de Kampweg naar de Hoofdstraat, om halverwege de Lopsterweg te eindigen. De enige uitzonderingen op deze route zijn de ateliers van Birgitta Prechtl aan de Singel en Zwanny Rijskamp aan de Bedumerweg.

Op beide dagen kunnen bezoekers diverse optredens beleven van enkele bijzondere muzikanten in de ateliers en huiskamers van inwoners. De muziekgenres lopen uiteen van pop naar jazz, van blues naar klassiek. Daarnaast kan men genieten van korte films, poëzie en enkele voordrachten. Liefhebbers kunnen een aantal workshops te volgen.

De kunstenaars die meedoen zijn: Anja Vlaskamp, Annelies Middel, Bas Nijenhuis, Birgitta Prechtl, Eveline van Duyl, Geurt van Dijk, Hannie van Dalen, Huib van der Stelt, Jan Velthuis, Jitske Rinsma, Kaj Reker, Leen Kaldenberg, Maria Hoeksema, Mathilde Hemmes, Miriam Geerts, Jan Pitt, Renate Martini, Riny Bus, Ruben Postema en Zwanny Rijskamp.

Klassiek, jazz en Nederlandstalig

De muziek is zeer divers. Neem bijvoorbeeld de Vintage Groove van Rob Douma + Friends, swingend en ruig. Een paar deuren verderop het klassieke genre van Trio Voice and Strings. Verder D, S & N met folk en gitaarliedjes, de klassieke inbreng en volksmuziek van het duo Caminante. Evert Scholten komt met jazz, blues en funk het duo Piet & Marijke brengt verrassende Nederlandstalige liedjes ten gehore. Nanne Santing, ooit fanfarelid, is zaterdag aanwezig met een aantal leden van het orkest Harmony’67, te weten Johan Dijkstra, Paula James en Emily Oosterhuis.

Naast kunst en muziek valt er te genieten van diverse andere culturele bijdragen. Johan Brokken heeft zich laten inspireren door het werk van fotograaf Jan Pitt en daar verhalen bij geschreven. Hij draagt voor uit eigen werk. Kaj Reker geeft een workshop over creatieve coaching. Maria Hoeksema geeft een workshop grafiek en Renate Martini laat iedereen schilderen op een groot doek. Ook worden er korte films getoond van Itamar Kool en Eveline van Duyl. De expositie over Sien Jensema is ook nog te zien.

Op alle deelnemende locaties is een overzicht vinden met de locaties en het programma.