Samen met

VoorzieningenWijzer Eemsdelta moet zorgen dat inwoners alle mogelijke toeslagen ook daadwerkelijk krijgen. Geen geld laten liggen

Wethouder Hans Ronde: "Je moet wel weten waar je recht op hebt." Foto: Archief/ Eigen foto

De gemeente Eemsdelta biedt inwoners met geldzorgen financiële ondersteuning. Naast gemeentelijke toeslagen en minimaregelingen is er nu ook De VoorzieningenWijzer.
Lees meer over
Eemsbode

De VoorzieningenWijzer is een online hulpmiddel waarmee de gemeente en woningcorporaties inwoners helpen daadwerkelijk gebruik te maken van bepaalde toeslagen of regelingen waar ze recht op hebben. Oo worden ze geholpen over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Inwoners kunnen telefonisch of per mail een adviesgesprek aanvragen. Het is ook mogelijk zelf online te kijken welke toeslag of regeling geldt en of die financieel het beste is.

Geen geld laten liggen

Wethouder Hans Ronde: „Iedere inwoner in Eemsdelta moet de kans krijgen zich financieel te redden. Uitkomen met je inkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet in deze tijd. We moeten er daarom voor zorgen, dat onze inwoners echt een beroep doen op landelijke en gemeentelijke regelingen en toeslagen om geen geld te laten liggen. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt. Misschien kun je besparen op vaste lasten door over te stappen naar een andere zorgverzekering. De VoorzieningenWijzer brengt dit in beeld en helpt daarbij.”

Gratis adviesgesprek aanvragen

Inwoners kunnen vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen via: datgeldtvoormij.nl/eemsdelta of door te bellen met het gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldzaken via telefoonnummer (0596) 85 69 03. Mailen kan naar geldzaken@eemsdelta.nl.

Om te weten waar je recht op heeft, gaat een consulent van de gemeente met je in gesprek. Dit kan tijdens een bezoek aan huis of op een gemeentelijke locatie. Ook kijkt de consulent of je een zorgverzekering hebt die het beste bij je financiële situatie past. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk.

De VoorzieningenWijzer is mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Acantus, Woongroep Marenland, Woonstichting Groninger Huis, Woningstichting Wierden en Borgen en Woonzorg Nederland.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu