Samen met

Wij vieren de kerst, ondanks de crisis, uitgebreid l stelling van de week

Foto: Pixabay

Tijdens de kerstdagen komen families bij elkaar om samen uitgebreid te eten, elkaar kerstcadeautjes te geven en spelletjes te spelen. Ook wordt doorgaans flink uitgepakt met kersversieringen. Sommige kunnen niet wachten tot Sinterklaas is vertrokken en kopen eind november al een kerstboom.
Lees meer over
Eemsbode

Maar hoe gaat dat nu op 25 en 26 december? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren consumentengoederen en -diensten vorige maand 14,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. En er lijkt ook maar geen einde te komen aan de stijging van de energieprijzen.

Bovendien maakten zorgverzekeraars bekend dat de zorgpremie met gemiddeld 10 euro per maand omhoog gaat. En - zo voorspellen economen - zal het niet bij deze prijsstijging blijven.

Vormt dit voor u een beletsel om met kerst ‘ouderwets’ uit te pakken? Of let u juist wel op de kleintjes tijdens dit feest van het licht en viert u de kerstdagen een stuk soberder? Even een paar dagen de zorgen van alledag vergeten of toch (noodgedwongen) beknibbelen?

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Eemsbode

Nieuws

menu