De wens om een ruimtelijke beleving op te wekken. Duo-expo Gerrit ter Beek en Betty Simonides in Galerie Noord Groningen

Gerrit ter Beek.

Gerrit ter Beek. Foto: Galerie Noord

Galerie Noord in Groningen heeft de tentoonstelling In the Gallery van Gerrit ter Beek en Betty Simonides. De kunstenaars laten zich inspireren door elkaars werk en tonen in deze expositie hoe hun schilderijen en objecten zich tot elkaar verhouden.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

De gemene deler is hun wens een ruimtelijke beleving op te wekken. De expositie duurt tot en met 30 maart 2023.

Gerrit ter Beek schilderde jarenlang menselijke figuren in sterk vereenvoudigde ruimtes. Inmiddels heeft hij de figuratie achter zich gelaten en onderzoekt hij de ruimte zelf. Betty Simonides maakt ruimtelijke objecten. Ze is gefascineerd door materiaal, vorm en licht en probeert in haar werk de beleving daarvan te intensiveren, bijvoorbeeld door subtiele toevoegingen van verf.

Geboeid door elkaars werk

Ter Beek en Simonides raakten geboeid door elkaars werk en gingen een samenwerking aan. Daarin onderzoeken ze hoe hun werken zich tot elkaar verhouden. Overlapping in hun werk zit in subtiel verfgebruik en tonaliteit. Beide willen een ruimtelijke beleving oproepen.

Ter Beek doet dat door verschillende perspectieven in zijn schilderijen aan te brengen en Simonides door gebruik van vorm en ritme en van intensiteit en reflectie van kleur. In In the Gallery tonen ze het resultaat van hun gezamenlijke zoektocht.

Beide kunstenaars wonen en werken in Assen.