Groningen zou bokaal NK Tegelwippen met schaamrood op de kaken terug moeten geven | column Stadse Fratsen

Vorige week begon het NK Tegelwippen. Wethouder Groen en Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja gaf dinsdag in de Oosterparkwijk het startschot.

Vorige week begon het NK Tegelwippen. Wethouder Groen en Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja gaf dinsdag in de Oosterparkwijk het startschot. Foto: Bert Lanting Fotografie

Groningen doet mee aan het NK Tegelwippen. Bedoeling is dat Stadjers zoveel mogelijk tegels en stenen vervangen door gras, bloemperken, struiken, bomen en geveltuinen. Mocht Groningen in deze competitie de beste worden, dan zou de stad deze prijs met het scharlaken op de kaken moeten weigeren. Want een stad die een oudere dame op de bon slingert omdat ze haar straat op eigen houtje vergroent nadat ze jaar na jaar van het bureaucratische kastje naar de met paarse krokodillen beschilderde muur is gestuurd, verdient het domweg niet om het NK Tegelwippen te winnen.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Het begon 40 jaar (VEERTIG JAAR!) geleden toen Louise Jansen in de Moesstraat kwam wonen. Een versteende straat, zonder een spiet gras, pal naast het weelderige groene Noorderplantsoen. Dat kon anders, vond ze veertig jaar geleden al. Ze probeerde het via de buurtvereniging, bezocht inloopavonden van de gemeente, trok ambtenaren aan de jas. Louise wilde het zelf allemaal wel betalen. Maar zoals dat gaat wel vaker gaat als een plan niet uit een ambtelijke koker komt, dan gebeurt er helemaal niks. De Moesstraat bleef een blakerende vlakte.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's