'De boer en zijn babbelzieke vrouw' door rederijkerskamer Ons Genoegen, en Kaukakische liederen in De Schutse Leek

Voostelling in de Schutse Leek. Foto: Rederijkerskamer Ons Genoegen

Rederijkerskamer Ons Genoegen en het Kaukasisch mannenensemble verzorgen samen de voorstelling ‘Op reis door de Kaukasus’ op zaterdag 26 november in De Schutse te Leek.
Lees meer over
Westerkwartier

De voorstelling ‘Op reis door de Kaukasus’ is een samenwerking tussen de rederijkerskamer Ons Genoegen en het Kaukasisch mannenensemble.

De rederijkers verzorgen in het eerste deel van de voorstelling op een groot doek een fraai schimmenspel van het bekende sprookje ‘De vuurvogel en Vasilisa’. Het wordt uitgebeeld door de acteurs Geesje Bouwma, Jolien Hagens, Jan Willem Stekelenburg en Abel ten Have. Dezelfde acteurs verzorgen in het tweede deel daarnaast een theatrale vertelling van het bekende volksverhaal ‘De boer en zijn babbelzieke vrouw’.

Kaukasische liederen

Het Kaukasisch mannenensemble omlijst het sprookje en het volksverhaal met prachtige Kaukasische liederen die verhalen over liefde, feesten, verdriet, oorlog en heimwee. Met uw ogen dicht waant u zich misschien wel in deze betoverende en vaak stormachtige wereld.

Het optreden in De Schutse begint om 20.00 uur. De entree is 12,50 euo. In de voorverkoop bij De Schutse en Biocorner in Leek zijn de kaarten 2,50 euro goedkoper.