'Met een duimendik draaiboek zijn we aan de slag gegaan'. Zuidhornse Oranjemarkt bijna in gevaar, nieuwe vrijwilligers redden traditie

Op de foto: Het nieuwe bestuur zet in de laatste vergadering de puntjes op de i voor de Oranjemarkt van Zuidhorn van dit jaar met (vlnr) de bestuursleden Laurien Zeeland, Jasper Stel, Roland Turksema, Angela Wagenaar-Van der Laan, Anouschka Van Helden-Maasbommel en Jettie Oostenbrug.

Op de foto: Het nieuwe bestuur zet in de laatste vergadering de puntjes op de i voor de Oranjemarkt van Zuidhorn van dit jaar met (vlnr) de bestuursleden Laurien Zeeland, Jasper Stel, Roland Turksema, Angela Wagenaar-Van der Laan, Anouschka Van Helden-Maasbommel en Jettie Oostenbrug. Foto: Lotte Hospers

Het scheelde een haar of Zuidhorn had het op Koningsdag 27 april zonder Oranjemarkt moeten stellen. Bij gebrek aan voldoende vrijwilligers kondigde het organiserende bestuur eind vorig jaar plotsklaps aan de pijp aan maarten te geven.
Lees meer over
Westerkwartier

Zuidhorn zonder de traditionele Oranjemarkt op Koningsdag is volgens een aantal enthousiaste ondernemers ondenkbaar. Met een aantal mede-inwoners van Zuidhorn staken zij de koppen bij elkaar en besloten de organisatie over te nemen. Onder voorzitterschap van Jan Nagel kwam het nieuwe bestuur begin januari voor het eerst bijeen.

Duimendik draaiboek lag klaar

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's