Klucht 'De vloek van de Farao'. Maar liefst vier voorstellingen van Toneelvereniging Wilskracht De Wilp in Dorpshuis Op de Welle

Vier keer 'De vloek van de Farao’ van Toneelvereniging Wilskracht. Foto: Toneelvereniging Wilskracht

Toneelvereniging Wilskracht uit De Wilp speelt in Dorpshuis Op de Welle de klucht ‘De vloek van de Farao’, onder leiding van regisseuse Gerda Veening.
Lees meer over
Westerkwartier

De wel bekende pandemie heeft ertoe geleid dat er twee jaar geen voorstelling kon worden gegeven, maar gelukkig is Toneelvereniging Wilskracht uit De Wilp alweer bezig met het repeteren van de klucht ”De vloek van de Farao”, onder leiding van regisseuse Gerda Veening.

Aaltje Berepoot (Edith Wouda) heeft dit jaar geen zin om met haar man Berent (Henk Renkema) en hun caravannetje op vakantie te gaan. Ze heeft een all-inclusive reis naar Egypte geboekt. Haar man heeft hier totaal geen zin in. Ze hebben nog nooit gevlogen en Berent ziet er als een berg tegenop om naar het warme, zanderige Egypte te gaan. Bij de douanier (Chris Fokkinga) gaat het eerst al mis.

Vastberaden om er het beste van te maken

Het hotel wat ze hebben geboekt is niet wat ze ervan hadden verwacht. De hoteleigenaar (Wim Helmholt) en medewerkster (Janneke Hazeloop) spreken zeer gebrekkig Nederlands wat ook niet echt helpt om je op je gemak te voelen, maar Aaltje is vastberaden om er maar het beste van te maken. Dan zijn er nog een aantal hotelgasten te weten het echtpaar Liendenberg (Dennis Reitsma en Marjan Fokkinga) Paul (Max Winter) en reisleider Bernard (Vincent Roffel). Verder is een rol voor Riekje Hummel (stewardess) en Wijke Velting is souffleuse.

Dan koopt Aaltje van een vreemde man, een heel oud beeldje van een poes, maar of dat nu wel zo’n verstandig aankoop was...

Weten hoe dit alles afloopt? Wees welkom op één van de vier uitvoeringen 3, 4, 10 en 11 februari in Dorpshuis Op de Welle.

Per avond kunnen er maximaal 100 personen in de zaal zitten dus wees op tijd want op=op. Voor donateurs geldt: de eerste kaart gratis en de tweede voor 5 euro. Niet donateurs betalen 7,50 euro per kaart.