Samen met

'Mensen zijn eraan toe om iets leuks te doen en te beleven.' Livemuziek, eten en kunst op allereerste Kerstmarkt in Hoogezand

Ger Wilpstra en Lisa van de Berg. Foto: Cindy Vaessen-Houwen

De eerste editie van de Kerstmarkt op het Kielzogplein in Hoogezand is van 22 tot en met 24 december.
Lees meer over
HS Krant

Een markt met livemuziek, eten, drinken, kunst en meer. Wie graag creatief bezig is en dit graag eens aan het grote publiek wil laten zien heeft hiervoor de mogelijkheid tijdens de Kerstmarkt. Ook horeca en kleinondernemers zijn welkom om tijdens deze dagen vanuit onze kersthuisjes hun waren te verkopen.

De martk is een initiatief van Kielzog en winkelcentrum De Hooge Meeren. ,,Er komen twintig huisjes in kerstsfeer tussen het Huis van Cultuur en Bestuur en het winkelcentrum”, leggen Ger Wilpstra van het winkelcentrum en Lisa van de Berg van Kielzog uit. ,,Twee van de kraampjes worden bezet door het Kielzog. De kraampjes zijn overdekt. Wij zorgen voor de aankleding, sfeerverlichting en decoratie en voor de rest kan iedereen de stand zelf inrichten. We hebben een muziekpodium, donderdag is er een DJ en vrijdag en zaterdag live muziek en de kerstman komt langs.”

Eindelijk weer gezelligheid en sfeer

,,We willen hiermee gezelligheid en sfeer creëren, ook omdat er vanwege corona zo lang niks mocht. Mensen zijn er aan toe om iets leuks te doen en te beleven. Daarnaast is het een mooie aanloop naar de kerstrevue en winterfestival en is het mooi als voorloper van de vakantie. Daarnaast versterken we elkaar zo.”

,,We willen iedereen de gelegenheid geven om er te staan en zijn of haar hobby te laten zien.” Vandaar ook dat de standprijzen laag zijn. ,,Dertig euro voor één dag en voor drie dagen 75 euro. Dit is inclusief de stroom.”

De markt is donderdag van 11 tot 18 uur, vrijdag van 11 tot 20 uur en zaterdag van 11 tot 17 uur. Standhouders kunnen zich aanmelden voor 7 december via eventservice.hs@outlook.com of bel met Ger Wilpstra op 0625081716.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu