Mehdi Gasghaie maakt kookboekje met tien Iraanse recepten en een extra pagina over het bereiden van rijst

Mehdi Gasghaie. Eigen foto

Als kleine jongen had hij al de wens om te koken. Dat kwam goed, want vader had dezelfde gedachte. Samen koken is goed voor de familie. Het duurde dan ook niet lang of hij had als jochie van tien jaar een baantje bij de bakker.
Lees meer over
HS Krant

,,Ik wilde graag leren taarten maken en lekkere dingen.” Het echte koken leerde hij pas in Dubai. Op zijn veertiende verhuisde het gezin naar die stad in de Verenigde Arabische Emiraten. ,,In een Arabisch restaurant leerde ik hoe het moest. Dat was erg leuk.’’ Dit gaat over Mehdi Gasghaie uit Iran. In 1994 arriveerde hij in Nederland en altijd is koken een passie geweest. Sinds enkele jaren kookt hij een paar keer per week bij DIG050 aan de Hoofdstraat. Zijn gerechten vallen in de smaak want er zijn altijd veel gasten als Mehdi kookt

Kookboekje