Samen met

Organisten uit de Woldstreek bespelen het orgel in de kerk van Kolham. Tevens liederen, composities met dwarsfluit en trompet

Orgelconcert in de kerk van Kolham. Foto: H. Feij-Berg

In de kerk van Kolham is het zondag 27 november het eindelijk zover: om 14.30 uur zal een aantal organisten de aftrap geven van een hopelijk jaarlijks terugkerend concert.
Lees meer over
HS Krant

In Kolham bestaat al meerdere jaren het idee om organisten uit de Woldstreek een concert te laten verzorgen, waarbij orgelmuziek centraal staat. Op zondag 27 november om 14.30 uur zal een aantal organisten de aftrap geven

Solostukken en composities

Naast solostukken op orgel, zullen er ook composities te horen zijn waarbij het orgel samenspeelt met trompet (A. Alkema) en/of dwarsfluit (H. Feij). Daarnaast zal het Groninger Mannenensemble onder leiding van dirigente D.van der Heide met hun organist enkele liederen ten gehore brengen.

Organisten zijn M. Rozema, J. Kleefsman, P. Stokje en B. Nienhuis. Werken van J. S. Bach, G. Ph. Telemann, S. Adams, M. Camidge, en A. Vivaldi.

Vanaf 14.00 uur is de kerkdeur open. De opbrengst gaat naar de activiteiten-commissie KieK voor het organiseren van exposities, optredens en overige activiteiten in het kerkgebouw.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu