Samen met

We moeten blij zijn met de terugkeer van de wolf | stelling van de week HS-Krant

Stelling: we moeten blij zijn met de terugkeer van de wolf. Foto: Pixabay

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) wil een dialoog over of de wolf een gevaar is voor dieren en mensen of dat we juist blij moeten zijn met de terugkeer van de wolf.
Lees meer over
HS Krant

In de Tweede Kamer kondigde Van der Wal aan ze daarvoor in gesprek gaat met de Raad voor Dieraangelegenheden, een adviesorgaan van het kabinet. ,,Vooral op sociale media verschijnen berichten die gericht zijn op het voeden van angst. De hele discussie is nu gebaseerd op angst en ophef en dat is niet zorgvuldig.”

Schapen gedood en verminkt

Het stijgende aantal wolven in Nederland leidt tot een verhit debat. Zo wordt er gevreesd voor de veiligheid van mensen, vee en huisdieren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar hebben wolven in Drenthe, Groningen en Friesland zeker 143 schapen gedood of zo ernstig verminkt dat ze moesten worden afgemaakt. ,,Het is een kwestie van tijd voordat de wolf een kind aanvalt”, waarschuwde Caroline van der Plas van BBB.

Verrijking biodiversiteit

Volgens Natuurmonumenten is de - mensenschuwe - wolf een blijvertje en moeten we leren omgaan met dit grote roofdier. Natuurbeschermers vinden het prachtig dat het dier terug is in Nederland. De wolf is een verrijking van de biodiversiteit en een inheems dier dat zelf de weg naar ons land heeft teruggevonden. Het is bovendien een beschermde diersoort.

Los van de uitkomst van deze dialoog: we moeten blij zijn met de terugkeer van de wolf. Mee eens?

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu