Familie Oving doet met Team Onze mee aan 'Klimmen tegen MS' op de Mont Ventoux. 21 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 8

Team Onze gaat klimmen tegen MS.

Team Onze gaat klimmen tegen MS. Eigen foto

Op maandag 29 mei doet Team Onze mee aan de elfde editie van ‘Klimmen tegen MS’. Lopend, rennend en fietsend zullen Jannie, Carolien en Martine Oving naar de top van de Mont Ventoux in Frankrijk gaan, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het nodige onderzoek tegen MS. MS is een zenuwziekte in je centrale zenuwstelsel en ruggenmerg.
Lees meer over
Kanaalstreek
Borger-Odoorn

De familie kwam in 2007 in aanraking met de ziekte MS doordat Henk, echtgenoot en (schoon)vader, de diagnose kreeg. Hij kreeg allerlei klachten aan armen en benen en ging gaandeweg achteruit. Ook dochter en (schoon)zus Annelies kreeg, nadat ze al een paar jaar kwakkelde met haar gezondheid, in november 2011 helaas ook de diagnose MS.

Team Onze

Drie jaar geleden werd al gesproken over het oprichten van een team, maar toen stak corona de kop op en ging het evenement niet door. Afgelopen zomer borrelde het idee opnieuw en zijn de eerste plannen gemaakt. Toen is ‘Team Onze’ opgericht: het was elf jaar geleden dat Annelies in de elfde maand van dat jaar de diagnose MS kreeg. Bovendien is het dit jaar de elfde keer dat het evenement ‘Klimmen tegen MS’ in Frankrijk zal plaatsvinden. Met nog een dochter/(schoon)zus en vrienden gaan Jannie, Carolien en Martine lopend de berg op.

Terugval

“Samen met Annelies zijn we voortvarend aan onze trainingen begonnen”, aldus Carolien. „Annelies had zich sinds elf jaar nog nooit zo fit gevoeld. Acht weken geleden kreeg ze echter een terugval en heeft vijf dagen in het ziekenhuis gelegen voor een herstelbehandeling. Bij haar jaarlijkse controle was op de MRI-scan te zien dat ze er ontstekingspuntjes bij had gekregen. Dat kan littekenweefsel zijn of een actieve ontstekingshaard. Er is toen gekozen voor een heel zware behandeling waardoor ze niet in staat is om 21 kilometer te wandelen. Dat zal hooguit de eerste of laatste kilometer zijn.”

Motivatie

„Zo’n terugval drukt ons weer met de neus op de feiten”, vervolgt Jannie. „Onze motivatie is de impact op het gezin van Annelies en haar echtgenoot Bart en twee kinderen door de onvoorspelbaarheid. Ze moeten door de ziekte andere keuzes maken dan ze soms willen.”

Team Onze heeft verschillende acties gehouden en daarmee is 17.000 euro opgehaald. „Maar de komende week gaan we voor de 20.000 euro”, zegt Martine. „Hoe mooi is het om bij te kunnen dragen aan een MS-vrije wereld.”

Mont Ventoux

Na een trip van ruim 1.200 kilometer en 14 uur rijden gaat Team Onze maandag 29 mei de uitdaging aan op de Mont Ventoux. Ze gaan 21 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%.