Gerard en Sinie van der Veen uit Stadskanaal zijn 65 jaar getrouwd. ‘We wandelen of fietsen nog elke dag’

Gerard en Sinie van der Veen uit Stadskanaal zijn 65 jaar getrouwd.

Gerard en Sinie van der Veen uit Stadskanaal zijn 65 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Gerard van der Veen - geboren op 13 juni 1932 in Utrecht - en Sinie Cronau - geboren op 23 september 1938 in Haarlem - staan allebei op de loonlijst van het bedrijf Kerko in Haarlem waar herenoverhemden worden gemaakt. Gerard werkt daar op de snijafdeling en Sienie neemt de manchetten voor haar rekening.
Lees meer over
Kanaalstreek

Op de werkvloer bloeit de liefde op en na een avondje uit naar de bioscoop krijgen ze verkering. Het jawoord wordt gegeven op 22 mei 1958. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het stadhuis in Haarlem. Vanwege de woningnood krijgen de jonggeliefden een jaar onderdak bij de ouders van de bruid. „We stonden in meerdere plaatsen ingeschreven voor een woning en uiteindelijk zijn we naar Beverwijk verhuisd”, vertelt Gerard. „Ik kreeg namelijk een baan aangeboden bij de Technische Dienst van Hoogovens en dat was inclusief een huurwoning.”

Verhuizen

„In Beverwijk zijn we in bijna 30 jaar tijd een paar keer verhuisd”, vervolgt Sinie. „Daarna hebben we in verschillende plaatsen in Noord-Nederland gewoond. In Middenmeer, Burgum, Oude Pekela, Oosterwolde, Nieuw-Buinen en sinds zes maanden wonen we in het appartementencomplex De Ketting in Stadskanaal.”

Hoogovens

Gerard heeft 38 jaar bij de Hoogovens gewerkt, Sinie heeft nog schoonmaakwerkzaamheden op een school verricht.

Het briljanten echtpaar heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. „Het tiende achterkleinkind wordt deze maand verwacht”, glundert Sinie. „En aan het einde van het jaar wordt het elfde achterkleinkind geboren.”

Stacaravan

Hobby’s van Gerard en Sinie waren stijldansen en steevast elke dag wordt gewandeld of gefietst. Sinie gaat naar de gymnastiek en Gerard vindt het fijn om te biljarten. „Ik heb vroeger veel kilometers gemaakt op de racefiets, vaak met collega’s van Hoogovens. Verder hebben we genoten van onze vakanties naar Portugal en van onze reizen naar Amerika en Zuid-Afrika. We hadden een stacaravan in Noordwolde en in Luxemburg. En nu wonen we aan de Luxemburglaan.”

Locoburgemeester Ingrid Sterenborg van de gemeente Stadskanaal brengt vandaag een bezoek aan Gerard en Sinie van der Veen.