Henk Heller is de nieuwe Ridder in de orde van de Kloosterkoe van carnavalsvereniging De Kloosterwiekers in Ter Apel

Henk Heller is de nieuwe Ridder in de orde van de Kloosterkoe van carnavalsvereniging De Kloosterwiekers in Ter Apel. Foto: André Dümmer

De leden van carnavalsvereniging De Kloosterwiekers hebben ook dit jaar besloten om een inwoner van Ter Apel te ridderen. De 73-jarige Henk Heller is afgelopen zaterdag als nieuwe ridder in de orde van de Kloosterkoe geslagen door Prins Wim de Eerste. Hij gaat vanaf nu door het leven als Zijne Excellentie ‘t Zwaailicht.
Lees meer over
Kanaalstreek

Als waardering voor al zijn verdiensten die hij in de achterliggende jaren voor de Ter Apeler gemeenschap heeft ontplooid. De traditionele onderscheiding is uitgereikt tijdens de zogenaamde ridderavond die afgelopen zaterdag is gehouden in residentie Hotel Boschhuis.

Soort Koninklijke onderscheiding

„Deze riddering zegt dat Henk Heller, geboren in de Maten en daarna woonachtig in Ter Apelkanaal, zeer wordt gewaardeerd voor hetgeen hij voor zijn leefomgeving heeft gedaan en voor zijn inspanningen voor de bevolking van het Klooster en de Wieke”, vertelt Robert Dreier van de carnavalsvereniging. „Het is dus een soort Koninklijke onderscheiding van alle inwoners van ’t Klooster en de Wieke voor een zeer actief persoon die altijd klaar staat voor een ander.”

„Naast een drukke baan als ambulancechauffeur en een prachtig gezin zet Henk zich in voor de maatschappij en vooral voor de gemeenschap in Ter Apelkanaal”, vervolgt Dreier. „Zo is hij sinds jaar en dag actief voor gymnastiekvereniging TSV Ter Apelkanaal. Dit in de rol als bestuurslid maar ook als deelnemer wordt er nog altijd fanatiek gesport. Verder maakt Henk zich hard voor de ijsbaan in Ter Apelkanaal, het is allemaal niet heel groot en professioneel maar er moet gewoon geschaatst kunnen worden als het vriest. Dat is zijn motto!”

Henk Heller is daarnaast bestuurslid van dorpsbelangen en van de Vogelvereniging Musselkanaal en hij is actief voor Veilig Verkeer Nederland. De medeoprichter van de tennisvereniging in Ter Apelkanaal is tevens chauffeur op de Wensambulance en maakt ritten voor heel veel mensen om hun laatste wensen toch nog uit te mogen laten komen.