Pinksterraces in Stadskanaal met coureurs uit zeven verschillende landen. 'De prijs van het toegangskaartje is niet verhoogd'

Bestuurslid Erik Roelfsema van MAC Stadskanaal & Omstreken.

Bestuurslid Erik Roelfsema van MAC Stadskanaal & Omstreken. Foto: Paul Abrahams

De 70ste editie van de Pinsterraces op Sportpark Noord in Stadskanaal werpt haar schaduw vooruit. Op maandag 29 mei kan het publiek weer genieten van vele tientallen coureurs uit binnen- en buitenland, die met hun motoren zonder remmen met bloedstollende snelheden over de razendsnelle baan rijden.
Lees meer over
Kanaalstreek

„Het begint nu wel echt te kriebelen hoor”, verklapt bestuurslid Erik Roelfsema van MAC Stadskanaal & Omstreken. De inwoner van Alteveer neemt sinds jaar en dag met veel plezier het contracteren van de (buitenlandse) rijders voor zijn rekening. „Dit jaar staan deelnemers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Finland en Groot-Brittannië op de lijst. Het is natuurlijk fantastisch dat topcoureurs als bijvoorbeeld Romano Hummel en het zijspan duo Mitch Godden en Paul Smith in Stadskanaal in actie komen, maar we vinden het ook heel erg belangrijk dat rijders uit de regio voor eigen publiek tijdens de verschillende heats om de punten kunnen strijden. Zij nemen ook veel supporters mee en dat stimuleert natuurlijk de kaartverkoop.”

Baan optimaliseren

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's