Terug in de tijd met de STAR. Museumspoorlijn doet mee aan de jaarlijkse Stukgoederendag

De goederentrein voor Nieuw-Buinen heeft station Stadskanaal achtergelaten. De boerenknecht staat rustig het gras te maaien.

De goederentrein voor Nieuw-Buinen heeft station Stadskanaal achtergelaten. De boerenknecht staat rustig het gras te maaien. Foto: Bart Wijshake

Afgelopen Hemelvaartsdag heeft Museumspoorlijn STAR weer haar jaarlijkse Stukgoederendag gehouden. Het weer werkte op die dag prima mee, dus veel mensen wisten de weg naar de STAR te vinden.
Lees meer over
Kanaalstreek

Volle treinen met reizigers en pakketjes reden van Stadskanaal naar Veendam en Nieuw-Buinen. In de ochtend reed een kort goederentreintje van Stadskanaal naar Nieuw-Buinen. „En dat ging vroeger ook zo”, vertelt woordvoerder Lars Blaauw. „De goederentrein met wagens voor Philips en de glasfabriek. Vervoer waar de spoorlijn richting Musselkanaal lang haar voorbestaan aan ontleende.”

De stukgoederendag bij Museumspoorlijn STAR vond plaats in het kader van de jaarlijkse Nationale Stoomtreindag. Diverse railmusea in heel Nederland, vertegenwoordigd in Historisch Railvervoer Nederland (HRN), hadden hun deuren geopend op Hemelvaartsdag.