Vijftig jaar Wedeka. 'Iedereen kent wel een familielid die bij Wedeka werkt of heeft gewerkt'

Directeur Jan Edzes (rechts) samen met 5 wethouders op de foto.

Directeur Jan Edzes (rechts) samen met 5 wethouders op de foto. Foto: Paul Abrahams

Vrolijke gezichten voor het pand van Wedeka aan de Electronicaweg 5 in Stadskanaal. Het werkvoorzieningschap bestaat een halve eeuw en die mijlpaal wordt dit jaar op gepaste wijze gevierd met verschillende activiteiten.
Lees meer over
Kanaalstreek
Westerwolde

Wedeka, de afkorting van Werkvoorzieningschap De Kanaalstreek, werd op 1 januari 1973 opgericht. Het ontstond door de samenvoeging van de Centrale Werkplaats Stadskanaal, Werkplaats De Rotonde in Veendam en Hout- en Metaalindustrie Ter Apel.

Door middel van het onthullen van het nieuwe logo van Wedeka is het jubileumjaar afgetrapt. De officiële handeling is verricht door directeur Jan Edzes en de wethouders van de samenwerkende gemeenten Stadskanaal, Westerwolde, Veendam, Borger-Odoorn en Midden-Groningen.

Vertrouwen in de toekomst

„De maatschappelijke en economische waarde van Wedeka voor deze regio is heel erg groot”, benadrukt Jan Edzes. „In de afgelopen jaren heeft Wedeka een krachtige naam opgebouwd. Maar we moeten niet alleen terugblikken op het verleden, maar ook kijken naar de toekomst. Ik heb vertrouwen in de toekomst, maar we moeten ons wel vernieuwen. In ons nieuwe logo hebben we bewust gekozen voor de tekst ‘voor elkaar’. We doen het samen met onze medewerkers. En wat mij betreft nog 50 jaar.”

Grootste werkgever in de regio

Wethouder Jur Mellies van de gemeente Stadskanaal is trots op Wedeka. „Ondanks de pieken en dalen kun je niet om Wedeka heen, het is uitgegroeid tot een sterk merk. Het is bovendien met zo’n 1300 medewerkers de grootste werkgever in de regio. Iedereen kent wel een familielid die op verschillende locaties bij Wedeka werkt of heeft gewerkt.”