Acteurs gezocht voor komische openluchtvoorstelling over dorpswinkel Sauwerd

Voorstelling Onsta tijdens Kunstvloed 2021. Foto: Mark Schuurman

Voor een grote openluchtvoorstelling over de dorpswinkel van Sauwerd worden acteurs gezocht.
Lees meer over
Noorderkrant

De komische voorstelling wordt gespeeld tijdens de derde editie van de tweejaarlijkse kunstmanifestatie Kunstvloed. Die vindt van 9 tot en met 17 september plaats. De organisatie is op zoek naar (amateur) acteurs van alle leeftijden uit Sauwerd en omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de auditie op maandag 6 februari vanaf 19:30 uur in dorpshuis Ubbegaheem in Sauwerd.

Het vrolijke stuk heet De Dorpswinkel. Het script is (vrij) gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van de dorpswinkel in Sauwerd en het reilen en zeilen van de winkel na de opening. De winkel is eigendom van het dorp en wordt voor een groot deel gerund door vrijwilligers uit de buurt.

De voorstelling wordt gespeeld tijdens de eerste vier avonden van Kunstvloed. De première is op 9 september en er zijn voorstellingen op 10, 11 en 12 september.

Wie mee wil doen kan zich tot uiterlijk 3 februari opgeven via: kunstvloed@gmail.com.

Kunstvloed werd in september 2018 voor het eerst gehouden in Sauwerd, Groot Wetsinge en Klein Wetsinge. Tijdens de tweede editie in 2021 was er voor het eerst een openluchtvoorstelling (Onsta!) opgenomen in de programmering van Kunstvloed. Dit was een groot succes. Daarnaast is er een compleet programma met muziek, theater, exposities en voorstellingen.

Aan beeldende kunst in de buitenruimte is een speciale plek toebedacht. Langs het Sauwerder ommetje, een wandel/fietsroute van Sauwerd naar Groot Wetsinge worden een aantal kunstwerken in de publieke ruimte geplaatst. Na elke editie van Kunstvloed krijgt één kunstwerk een permanente plek in het landschap.