Bewoners Adorp leren elkaar kennen via kiosk in kerk

De kiosk in de kerk. Eigen foto

In de kerk van Adorp is een kiosk geplaatst. Net zo eentje als in centra van grote wereldsteden. Alleen is er geen krantje te koop, bewoners van het dorp kunnen er hun persoonlijke berichten kwijt.
Lees meer over
Noorderkrant

De kiosk blijft zo’n vier maanden staan, als project Groeten uit Adorp. Bij deelname aan dit project komt er zicht op wat bewoners bezighoudt en waar hun interesses liggen. Alle ingezonden berichten vinden hun weg naar de kiosk: daar worden ze tentoongesteld, zodat Adorpers elkaar - op een laagdrempelige manier - beter leren kennen.

De kiosk wordt zo een centrale plek waar dorpelingen met elkaar in verbinding komen: door elkaars boodschappen te lezen en elkaar te ontmoeten.

Er zijn drie opeenvolgende brievenbus lichtingen, waarbij de nieuwe post uit de postbus in de kiosk gepresenteerd wordt.

Favoriete plek

De eerste lichting heet ‘Groeten uit Adorp’. Binnen dit thema maken inwoners een ansichtkaart van hun favoriete plek in Adorp. Leerlingen van obs De Wierde hebben hun fijnste Adorper stek in een ansichtkaart verwerkt en deze op de post gedaan. De leerlingen hebben het stokje aan de buurtbewoners doorgegeven. De inzender met het mooiste ontwerp ontvangt een set ansichtkaarten van eigen makelij.

Lekkere recepten

De tweede lichting heet ‘Recepten uit Adorp’. Dit thema gaat over eten, vooral het samen eten. Begin februari krijgen alle inwoners informatie om hieraan deel te nemen. De drie lekkerste recepten worden gekookt voor de dorpstafel.

Hobby en beroep

De derde lichting is ‘Made in Adorp’. Adorpers vertellen over hun beroep, hobby, verzameling of andere rariteit. Informatie hierover volgt begin maart.

Groeten uit Adorp wordt georganiseerd door bewoners van Adorp, naar een idee van Adorper kunstenaar Vincent Alders. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Culturele Commissie Adorp, Sauwerd, Wetsinge.

Meer informatie is te vinden via: https://www.groeten-uit-adorp.nl .