Samen met

Gemeente Het Hogeland helpt inwoners die het lastig vinden bij kiezen zorgverzekeraar

Wethouder Karen Hansems en inwoner Evert Koopmans bij de lancering in de bibliotheek in Winsum. Foto: Gemeente Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland helpt inwoners die er zelf moeilijk uitkomen om de juiste keuze maken voor een passende zorgverzekering in het nieuwe jaar.
Lees meer over
Noorderkrant

De meeste mensen kunnen zich er wel mee redden, via bijvoorbeeld de website poliswijzer.nl/hethogeland.nl . Daarop kan iedereen een vergelijking maken om de beste zorgverzekering voor 2023 te vinden.

Hogelandsters die hier hulp bij nodig hebben, zijn welkom op speciale inloopspreekuren. Die organiseert de gemeente samen met de bibliotheken (Taalhuizen), Mensenwerk Hogeland en Poliswijzer. Wethouder Karen Hansems trapte maandag het eerste spreekuur af in de bibliotheek in Winsum. Daar maakte de eerste inwoner gebruik van de vergelijkingssite.

Via de site van Poliswijzer kunnen inwoners nagaan welke zorgverzekering het best past en of het pakket goedkoper kan. Karen Hansems: „Voor lang niet alle inwoners is het eenvoudig om info op te zoeken op internet. Of om iets te regelen. Bijvoorbeeld omdat lezen of taal een probleem is. Tijdens de inloopspreekuren maken wij deze inwoners graag wegwijs op de site.”

Inloopspreekuren vier bibliotheken

De inloopspreekuren zijn van maandag 21 november tot en met 15 december in de vier bibliotheken in Het Hogeland: in Winsum op maandag van 13.00 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 14.00 uur; in Bedum op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur; in Leens op dinsdag van 09.30 tot 11.30 uur en in Uithuizen op woensdag van 09.00 tot 11.00 uur.

Vrijwilligers maken inwoners wegwijs op de site van Poliswijzer. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. Op het spreekuur van 14 december in Uithuizen zijn de experts van Poliswijzer.nl aanwezig om inwoners te adviseren in het maken van een keuze.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu