Samen met

Wandelend luisteren naar het verhaal van Maarhuizen

Maarhuizen vanuit de lucht. Foto: Mark Schuurmans

Lees meer over
Noorderkrant

Om het landschap en de geschiedenis op een andere manier te beleven, is een unieke luisterwandeling rond Maarhuizen, ten noordwesten van Winsum, te maken.

Tijdens de tocht van ongeveer twee kilometer horen bezoekers alles over de rijke geschiedenis van en rondom de monumentale boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen. Wat zie je als je langer kijkt? Verandert een plek door een verhaal? Het zijn vragen die op deze manier beatwoord worden.

Bezoekers hebben voor de wandeling hun eigen mobiele telefoon en eventueel oordopjes nodig. De verhalen kunnen gratis via QR-codes worden beluisterd. Deze QR-codes staan langs de wandelroute die start achter op het erf van de Heerd. Parkeren kan langs de weg.

Nieuw hoofdstuk

Op Maarhuizen werkt samen met Staatsbosbeheer aan een nieuw hoofdstuk voor Maarhuizen. Vanaf 2023 opent hier een podium voor cultuur en natuur. Doel van deze ontwikkeling is het openstellen van deze bijzondere Groningse plek en het delen van de vele verhalen uit de rijke geschiedenis.

Vanuit het festival Jonge Harten kwam een mooie samenwerking tot stand tussen het cultureel platform Club NEL, Staatsbosbeheer en Op Maarhuizen. Club NEL ontwikkelde de luisterwandeling en verzorgt tijdens Jonge Harten een workshop voor leerlingen van Het Hogeland College.

De luisterwandeling is mogelijk gemaakt dankzij het Waddenfonds, Provincie Groningen en Vakland het Hogeland.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Noorderkrant

Nieuws

menu