24 Kunstenaars laten in Museum Westerwolde hun licht schijnen op de Groningse luchten

Het kunstwerk Hoofdweg Bellingwolde van Willem Corsius. Foto: MOW

De tentoonstelling Gronings licht is tot en met 10 september te zien in Museum Westerwolde (MOW) in Bellingwolde. Niet minder dan 70 kunstenaars reageerden op de open call van het museum. Daarvan exposeren er in deze multimediale expositie uiteindelijk 24 hun werk. De opening van de expositie is zondag 5 februari om 14.30 uur met een hapje en een drankje.
Lees meer over
Streekblad

Groningse luchten zijn adembenemend, met wolken die woest wegwaaien boven het noorden, zich oneindig uitstrekken over het Oldambt of zachtjes het oeroude landschap van het westen of het betoverende Westerwolde beroeren. De lucht speelt in de open landschappen van Groningen een hoofdrol.

In de tentoonstelling licht hun indrukken van dit samenspel. Schilderijen, installaties, grafiek, foto’s en bewegende beelden nemen de bezoekers op een verrassende manier mee in een veelheid van stemmingen.

Gronings licht is onderdeel van een reeks tentoonstellingen waarin Museum Westerwolde de schoonheid van het Groninger platteland centraal stelt. Na Gronings licht volgt een bijbehorende expositie rond het thema plattelandsduister.