Samen met

Audrey Antuma nieuw lid raad van commissarissen Ommelander Ziekenhuis. Zij volgt Jan Kruijer op

Audrey Antuma. Foto: Ommelander Ziekenhuis

Audrey Antuma treedt met ingang van 1 december toe als nieuw lid van de raad van commissarissen (rvc) van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Zij volgt Jan Kruijer op die per 1 januari 2023 aftreedt vanwege het einde van zijn tweede termijn.
Lees meer over
Streekblad

Antuma heeft een economische achtergrond en heeft onder andere dertig jaar ervaring bij de Rabobank. De laatste tien jaar was zij directeur-bestuurder van drie banken in Groningen, Friesland en Drenthe. Ook als toezichthouder deed zij ervaring op, onder andere bij een sociaal werk-leerbedrijf en bij Stichting ELANN.

Wereld een beetje mooier maken

“De zorg heeft mijn belangstelling. Er is veel te doen en deels zie ik dezelfde raakvlakken met mijn werk bij de Rabobank. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen als vergrijzing, digitalisering en het aantrekken en behouden van talent. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de samenleving. Zo zit ik als mens in elkaar”, zegt Antuma, „Ik geloof er in dat ik niet alleen voor mezelf op deze aarde ben, maar ook om de wereld een klein beetje mooier te maken. De raad van bestuur van het Ommelander Ziekenhuis heeft de ambitie het Ommelander Ziekenhuis op koers te houden en samen de beste zorg dichtbij te bieden aan de mensen in de regio. In mijn rol als commissaris heb ik met een helikopterview een positief kritische rol richting het bestuur, zodat we samen het verschil kunnen maken.”

Jan Kruijer

Henk Bakker, voorzitter van de rvc: “Jan Kruijer is zeven jaar nauw betrokken geweest bij diverse ontwikkelingen binnen het Ommelander Ziekenhuis, zoals de voorbereidingen op de nieuwbouw, de realisatie van de nieuwbouw en het versterken van de (financiële) positie van het Ommelander Ziekenhuis. In die periode heeft hij ook het voorzitterschap van de auditcommissie vervuld. We zijn Jan Kruijer zeer dankbaar voor alle inzet die hij in het belang van het Ommelander Ziekenhuis heeft gepleegd. We zijn blij met de komst van Audrey Antuma als nieuwe toezichthouder voor het Ommelander Ziekenhuis. Audrey heeft een brede achtergrond vanuit diverse functies in de bankwereld. Zij is met haar brede kennis en ervaring een waardevolle aanvulling op ons team.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu