Eppe Bodde eert met concert Minna Frank, het vermoorde joodse overbuurmeisje van zijn ouders

Eppe Bodde plaatste op Minna’s verjaardag symbolisch een koffer en legde bloemen op de plek waar Minna en het gezin Frank ooit woonden.

Eppe Bodde plaatste op Minna’s verjaardag symbolisch een koffer en legde bloemen op de plek waar Minna en het gezin Frank ooit woonden. Annemieke Klijnstra

De moeder van de Winschoter zanger Eppe Bodde werd in de Tweede Wereldoorlog gevraagd om haar overbuurmeisje Minna Frank in huis te nemen. Ze wilde dat wel, maar haar man durfde daar, uit angst voor repressailles, niet op aan. Op zondagmiddag 17 september eert Bodde junior Minna met een concert.
Lees meer over
Streekblad

Het leek alsof de hemel 25 maart stilletjes huilde, op de dag dat Minna Frank haar verjaardag zou hebben gevierd. Het liep allemaal anders met het zesjarig joodse meisje, dat met haar ouders Jakob en Herta en 3-jarig broertje Izak woonde in de Engelsestaat 39 in Winschoten. Het leven lacht het kind toe, totdat de Duiste bezetter haar in 1942 via kamp Westerbork naar vernietigingskamp Auschwitz laat afvoeren. Daar wordt ze direct na aankomst op 12 oktober met haar moeder en broertje omgebracht. Haar vader leefde nog drie maanden langer.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's