Filmcollectief Groningen presenteert De Uitzetting in cultuurhuis de Klinker over het verblijf van de voormalige Molukse KNIL-militairen en hun families in het Ambonezenbosje

Molukse KNIL-militairen en hun families woonden van 1 september 1953 tot en met december 1961 in het zogenoemde Ambonezenbosje.

Molukse KNIL-militairen en hun families woonden van 1 september 1953 tot en met december 1961 in het zogenoemde Ambonezenbosje. Foto: www.nazatendevries.nl

De Uitzetting van Filmcollectief Groningen gaat op donderdag 25 mei in première in De Klinker in Winschoten. In deze bijzondere documentaire wordt teruggeblikt op de tijd dat voormalige Molukse KNIL-militairen en hun families in het Ambonezenbosje verbleven en de uitzetting die in 1961 volgde.
Lees meer over
Streekblad

Van de Molukkers die zeventig jaar geleden in Nederland arriveerden vanuit voormalig Nederlands-Indië woonden tachtig voormalige Molukse KNIL-militairen en hun families woonden van 1 september 1953 tot en met december 1961 in het zogenoemde Ambonezenbosje aan de rand van de Carel Coenraadpolder-polder. Tegenwoordig herinnert een informatiebord vlakbij de Reiderwolder Polderdijk aan het toenmalige barakkenkamp.

Eenvoudige barakkenkampen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's