Gemeente Oldambt tot oktober ook bereikbaar via WhatsApp, daarna volgt een evaluatie

Appen met de gemeente Oldambt.

Appen met de gemeente Oldambt. Pixabay

Inwoners van Oldambt kunnen sinds een maan gebruikmaken van WhatsApp voor contact met de gemeente. In september wil de gemeente de knoop doorhakken of WhatsApp blijft.
Lees meer over
Streekblad

WhatsApp kan onder meer gebruikt worden voor korte vragen of als wegwijzer om informatie te krijgen. Voordeel is ook dat het laagdrempelig is, zo wordt gesteld.

Inwoners kunnen van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur appen met de gemeente via het nummer 06-81020196. De gemeente reageert dan zo snel mogelijk.

Optimalisatie

„Wij willen onze dienstverlening optimaliseren. Daar werken we constant aan”, zegt wethouder dienstverlening en digitalisering Erich Wünker. „En daar hoort uitbreiding van onze digitale contactkanalen ook bij. Het is, denken wij, een mooie, snelle aanvulling naast telefonie en onze andere kanalen zoals e-mail of Facebook.”

Toegevoegde waarde

Wünker vervolgt: „Inwoners kunnen het WhatsApp-nummer bereiken tot oktober. We proberen in die periode uit of het ook van toegevoegde waarde is. Dit wordt ook via een klanttevredenheidsonderzoek aan het einde van de zomer getest. Dus ik zou zeggen: probeer het vooral en blijf het gebruiken als het echt handig is.”