Gemeente Oldambt wil nieuwe woonwijk met sociale insteek op Garst-locatie in Winschoten

Door de realisatie van het nieuwe gemeentehuis en de centrale huisvesting van de ambtenaren komt het pand aan de Garst eind 2025 leeg te staan.

Door de realisatie van het nieuwe gemeentehuis en de centrale huisvesting van de ambtenaren komt het pand aan de Garst eind 2025 leeg te staan. Gemeente Oldambt

De gemeente Oldambt wil aan de slag met haar locatie aan de Garst in Winschoten. Er zijn plannen om in totaal negentien kavels te verkopen aan particulieren en twee percelen te verkopen aan een initiatiefnemer Goudvoormekaar met ruimte voor circa 27 huur- en koopwoningen.
Lees meer over
Streekblad

Door de realisatie van het nieuwe gemeentehuis en de centrale huisvesting van de ambtenaren komt het pand aan de Garst eind 2025 leeg te staan. Uit onderzoek is gebleken dat er nieuwe woningen gebouwd kunnen worden op deze locatie. Gert Engelkens, wethouder wonen: „Als gemeente streven we naar meer nieuwbouw in de kernen. Dit hebben we ook vastgelegd in het Programma Wonen Oldambt 2021–2026. Onze plannen voor de Garst 1-7 sluiten daar goed bij aan.”

Duurzame vorm van wonen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's