KC De Kleine Dollard sluit lees- en schrijfproject met auteur Annejoke Smids feestelijk af

Schoolschrijfster Annejoke Smids.

Schoolschrijfster Annejoke Smids. Foto: Bibliotheek Oldambt

Schrijfster Annejoke Smids heeft een half jaar lang het lees- en schrijfplezier op kindcentrum De Kleine Dollard in Winschoten bevorderd. Het project is donderdag feestelijk afgesloten.
Lees meer over
Streekblad

Het project startte op 6 februari. De lange termijndoelen waren: persoonlijke ontplooiing, betere schoolprestaties, maatschappelijke kansen en talentontwikkeling. Dit op basis van de fundamenten van De Schoolschrijver: leesplezierbevordering, creatief schrijven en woordenschatuitbreiding.

De afsluiting van het lees- en schrijfproject vond plaats in het speellokaal. De wanden waren volgehangen met werkstukken, die de kinderen onder leiding van Annejoke hebben gemaakt.

Nadat de auteur de laatste lessen had afgerond kwamen de groepen 5, 6 en 7, en de ouders in het speellokaal om de werkstukken te bewonderen. De kinderen kregen vervolgens iets te drinken met een koekje erbij en schonken thee en koffie in voor hun ouders.

De werkstukken komen tot de zomervakantie in de centrale ruimte te hangen, zodat ook andere ouders een leerlingen van de school deze kunnen bekijken.