Samen met

Typisch Nederlands om te zeuren over een vakman als Matthijs van Nieuwkerk l Stelling van de week

Matthijs van Nieuwkerk ligt onder vuur. Foto: ANP

Televisiepresentator Matthijs van Nieuwkerk ligt onder vuur vanwege zijn opvliegend karakter. Met name achter de schermen van het succesvolle programma De Wereld Draait Door (DWDD) zou de voormalige journalist zich schuldig hebben gemaakt aan het tiranniseren van diverse medewerkers. Het conflict is zo hoog opgelopen dat de Amsterdammer zijn banden met BNNVARA heeft verbroken.
Lees meer over
Streekblad

De Volkskrant legde de ‘wandaden’ van Van Nieuwkerk is een omvangrijk artikel bloot. De krant sprak met circa zeventig medewerkers van DWDD. Ruim vijftig van hen kwalificeerden het gedrag van de presentator als grensoverschrijdend. Als gevolg van de woede-uitbarstingen van en vernederingen door Van Nieuwkerk zou er achter de schermen een ongezonde werksfeer zijn ontstaan.

Schuld ook bij zichzelf zoeken?

Is het terecht dat de medewerkers aan de bel trekken, of moeten ze de schuld ook bij zichzelf zoeken? Van Nieuwkerk, die uiterst succesvolle programma’s maakte als het gememoreerde DWDD, Top 2000 à Go-Go, Holland Sport (samen met Wilfried de Jong) en recent Chansons! (met Rob Kemps) én het voor Nederlandse begrippen unieke Matthijs Gaat door, eist blijkbaar veel van zijn redactie en van andere medewerkers aan zijn programma. En dat is niet voor niets.

Champions League

Kijkcijferkanon Matthijs van Nieuwkerk is namelijk Champions League. Hij is zonder twijfel een van de beste programmamakers die ons land ooit heeft gehad. En wie aan de top wil werken, moet simpelweg tegen een stootje kunnen. Bij ‘niemendalletjes’ als bijvoorbeeld het programma ‘M’ of het voormalig speeltje van Johnny de Mol, HLF8, mogen fouten worden gemaakt. Als je in de top werkt moet je scherp zijn, en is er geen plaats voor fouten.

Is het terecht dat Matthijs van Nieuwkerk keihard wordt aangepakt, of speelt de pampercultuur in Nederland ook een rol?

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu